THE SNARLIN’ YARNS – BREAK YOUR HEART

Country, folk en bluegrass zijn de favoriete muzikale ingrediënten voor het uit Ogden, Utah afkomstige Amerikaanse kwartet ‘The Snarlin’ Yarns’, samengesteld uit zangeres en fiddler Mara Brown, zanger en banjospeler Jason Barret-Fox, zanger-gitarist William Pollett en Abraham Smith, een dichter en leraar die vooral het ‘spoken word’-gedeelte in de songs van deze groep voor zijn rekening neemt.

‘The Snarlin’ Yarns’ namen in de zomer van vorig jaar hun debuutplaat “Break Your Heart” op met Matt Patton van ‘Drive-By Truckers’ en Bronson Tew van ‘Squirrel Nut Zippers’ als producers. Plaats van opname was de ‘Dial Back Sound Studios’ in Water Valley, Mississippi waar dit viertal in totaal tien nummers hebben ingezongen en ingespeeld.

Twee van die songs hebben we geselecteerd om u via de twee bijgaande video’s te laten kennismaken met deze toch wel uitzonderlijke band: eerst krijgt u het leuke “Pharmacy Girl”, gevolgd door het door Mara Brown gezongen liedje “Don’t Go Fishin’”. Ander leuk werk op deze plaat voor de verstokte liefhebbers van het folk- en bluegrassgenre zijn de liedjes “If I Go”, “Rest Stop”, “Applesauce” en het grappige “Butcher Girl”, onze favoriete track op deze plaat, naast het door Mara Brown gezongen slotnummer “Tide So Low”.

Dat zijn trouwens stuk voor stuk songs waarin u tevergeefs op zoek zult gaan naar elektrisch aangedreven instrumenten want het zijn enkel een akoestische gitaar, een banjo en een fiddle die zorgen voor de instrumentatie bij al de nummers op deze eerste plaat “Break Your Heart” van ‘The Snarlin’ Yarns’.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dial Back Sound
distr.: Sonic RendezVous

video